“Druvas saldējuma” vēsture sākusies pirms nu jau 35 gadiem, kad 1986. gada 11.jūlijā Saldus novada Druvas ražotnē tika uzsākta saldējuma ražošana. Interesanti, ka iepriekš uzņēmumā ražoja ābolu vīnu, dabīgi gāzētu vīnu, dārzeņu konservus, kulinārijas un konditorejas izstrādājumus, bet tikai pircēju iemīļotais Druvas saldējums, piedzīvojot dažādus laikus un saimniekus, vēl šobrīd ir atrodams veikalu plauktos un, kas vissvarīgāk, – patērētāju sirdīs.
Agrolats Grupa savā uzņēmumu saimē “Tērvete Food” piepulcināja 2018. gada martā, un jau tā paša gada augustā tika atsākta saldējuma ražošana.
Šobrīd tirgū pieejamas jau vairāk kā 20 dažādas saldējuma garšas, kas katru gadu tiek papildinātas ar jaunām, piemēram, tieši par godu uzņēmuma 35 gadiem šovasar tika radīts Jubilejas saldējums – Druvas oriģinālais cigoriņu saldējums, kas papildināts ar kastaņu mērci un karamelizētiem valriekstiem, bet uz Līgo svētku laiku tapa Saulgriežu saldējums – ar iesala un rīvmaizes garšu.
Druvas saldējums galvenokārt tiek gatavots no svaiga piena, kas nāk no “Agrofirma Tērvete” piederošās lielfermas “Tērces”. Druvas ražotnes darbinieki pārzina un īsteno ik soli Druvas saldējuma tapšanā – no receptēm, kas pilnveidotas kopš 1986.gada, līdz pašu ceptajām saldējuma vafeļu glāzītēm, par ko īpašs prieks un lepnums.
Druvas saldējums piedzīvojis gadu, gadsimtu un pat tūkstošgadu mijas, dažādus laikus un pārbaudījumus, taču spējis pastāvēt un joprojām tik daudzu cilvēku atmiņās palicis kā mīļākais bērnības saldējums. Mēs ticam, ka Druvas saldējums turpinās augt, attīstīties un priecēs ar mīļāko garšu vēl daudzas paaudzes!